Anasayfa Hakkımızda Referanslar Kalite Belgelerimiz İletişim
 

  ÜRÜNLER
VOLTAJ REGÜLATÖRLERİ
SERVO KONTROLLÜ VOLTAJ R.
  Monofaze Servo Regülatörü
  Trifaze Servo Regülatörü
STATİK KONTROLLÜ VOLTAJ R.
  Monofaze Statik Regülatörü
  Trifaze Statik Regülatörü
VARYAKLAR
  Monofaze Varyaklar
  Trifaze Varyaklar
GERİLİM TEST CİHAZLARI
  Monofaze Test Cihazları
  Trifaze Test Cihazları
MESNET İZOLATÖRLERİ
ÖZEL GEÇİŞ KLEMENSLERİ
MOTOR KLEMENSLERİ
PAKO ŞALTERLER
DİĞER ÜRÜNLER
 
  LİNKLER
SİPARİŞ FORMU
ARIZA BİLDİRİMİ FORMU
İŞ BAŞVURU FORMU
 
  HABER & DUYURU
İşadamları arasında iletişim ve dayanışmayı arttırarak iç ticaret hacmini genişletmek amacıyla faaliyet österen

İşadamları arasında iletişim ve dayanışmayı arttırarak iç ticaret hacmini genişletmek amacıyla faaliyet österen
 
  DÖVİZ KURU
TCMB Günlük döviz kurları
TCMB na bağlanılamadı.
Access is denied.

DÖVİZ

ALIŞ SATIŞ

USD

   

EURO

   

GBP

 
 
VOLTAJ REGÜLATÖRLERİ
Neden Regülatörlere İhtiyacımız Var?
 
Enerji sitemindeki hatalar ve yanlışlıklar sonucu elektrik şebekelerinde gerilim alçalma veyayükselmeleri görülür. Gerilim (voltaj) bazı yerlerde normal iken, bazı yerlerde yüksek, ya da düşük olabilir, bunun yanı sıra enerji tüketiminin belirli zaman dilimlerinde değişmesine paralel olarak şebeke gerilimi de bu zaman dilimlerinde yükselir. veya alçalır. Bu bahsedilenlerin dışında şebeke geriliminde ani veya kısa süreli değişimler başka bir deyişle şebeke salınımları gözlenir. Bu tür kısa süreli veya sürekli düşük/yüksek voltaj elektrikli alet, makine ve cihazların, sanayi makinelerinin doğru çalışmamasına ve hatta geri dönülmeyen zararlara uğramasına neden olur. Bu da üretim aksamalarına, değerli cihazların kaybına, ev ve iş yerlerine ağır maddi kayıplara sebep olabilir. İhtiyaca göre çeşitli gerilim (Voltaj) regülatörleri kullanılarak gerilim istenilen değerde tutulmasını sağlamak suretiyle bu sorunlar aşılır. Değişken voltajlı yerlerde regülatör voltajı yükseltip indirerek sabit bir gerilim elde edilmesini sağlar. Günümüzde gelişen teknolojinin ve artan kişisel ihtiyaçların gereği olarak elektronik hayatımızın her alanında daha fazla kullanılıyor ve bu yüzden elektronik devrelerin beslenmesinde kararlı gerilim kaynaklarına ve/veya gerilim düzenleyicilere gereksinim git gide artmaktadır.
Enerji Düzensizliğinin Nedenleri Nelerdir?
 
Her geçen gün küreselleşmenin gereklerini ve etkilerini daha da fazla hissettiğimiz hayatımızı sürdürebilmek ve ekonomik dengeleri koruyabilmek için zorunlu bir sanayileşme sürecine girişimiz henüz alt yapısı hazır olmayan bir enerji ihtiyacını doğurdu. Elektrik dağıtım sistemlerinde bu ani talep artışını karşılayabilmek için yapılan iyileştirmeler ihtiyaçlar karşısında tatmin edici sonuç verememişlerdir. Bu da problemlerinin küçülmek yerine her geçen gün daha da büyüyerek karşımıza çıkmasına sebep olmaktadır. Sağlıklı enerji sistemleri yüksek maliyetli yatırımlara ihtiyaç duyar, üretici-tüketici arasındaki koordinasyon eksikliği, enerji dağıtım alt yapısının yetersiz oluşu başka bir deyişle enerji talebinin dengesiz oluşunu sayabiliriz. Sonuç olarak bu tür enerji sorunları öngörülemeyen sanayileşme hızı , enerji talebi, sanayileşme bölgeleri ve hatta dengesiz nüfus yerleşimi gibinedenlere de dayandırılabilir.
Enerji Dağıtım Şebekelerindeki Voltaj Değişimlerinin Sebepleri?
 
Şebeke salınımları, şebeke gerilimindeki düşme, yükselme ve dalgalanma olarak ayrılır. Şebeke geriliminde oluşan alçalmaları kısa süreli ve uzun süreli veya sürekli olanlar olarak sınıflara ayırabiliriz. Kısa süreli inip çıkmalar genelde şebeke geriliminin geçici denilecek kadar kısa zaman diliminde düşmesiyle oluşur. Buna karşın, uzun süreli düşmeler şebeke geriliminin devamlı olarak düşük olmasındandır. Örnek olarak güç kaynakları (güç trafoları) üzerinde ağır yük olması , iyi hesaplanmamış dağıtım hatları, topraklama hatalarını verebiliriz. Ani voltaj değişimleri ise çoğunlukla hassas otomatik anahtarların yaptığı çok kısa süreli kapatıp açmalar, büyük santrallardaki ilk devreye alma sırasında gerilimin çekilmesi -ki kompresörler ve pompalar gibi kalkış sırasında yüksek akım çeken ve sürekli devreye girip çıkan makineler de bu tür yüklere iyi örnektir.-örnek olarak verilebilir. Voltaj yükselmeler ise büyük yüklerin devre dışına alınması, enerji santrallarından yükseltilmiş gerilim çıkışları, atmosferik olaylar gibi sebeplerden oluşabilir.

© 2010 MEGİSAN ELEKTRİK